Terug naar overzicht

Belgisch Hardsteen onderhouden

Categorie: BeschermenOnderhoudenReinigen

Hebt u een Belgisch hardstenen of graniet blad en heeft u last van doffe plekken, vlekken of slijtage? Dat kan. Na verloop van tijd en onvoldoende onderhoud kunnen er doffe plekken of beschadigingen ontstaan. Daarom is het belangrijk om Belgisch hardsteen te onderhouden. Met de in onze webshop beschikbare producten van Moeller Stone Care kan u deze vlekken makkelijk verwijderen en uw hardsteen weer glanzend maken.

Naast producten voor Belgisch hardsteen onderhoud, kan u in onze webshop ook onderhoudsproducten vinden voor andere natuursteensoorten. Wilt u doffe plekken of vlekken uit uw Belgisch hardsteen verwijderen? Dan zit u bij ons goed. Of u nu een doe-het-zelver bent of het liever wilt uitbesteden, wij bieden graag onze hulp aan.

 

3 belangrijke stappen bij het herstellen van Belgisch Hardsteen

Reinigen, beschermen en onderhouden zijn drie belangrijke processtappen bij het herstellen van uw Belgisch Hardsteen. Volg onderstaande stappen om uw oppervlak weer prachtig glanzend en mooi te krijgen.

 

Belgisch hardsteen schoonmaken en reinigen

Om doffe plekken te verwijderen, moet u het oppervlak grondig reinigen. Dit doet u als volgt:

 • Belgisch hardsteen schoonmaken met HMK R155;
 • 10 minuten laten inwerken en schrobben met schrobpad of spons;
 • Spoelen met schoon water;
 • Oppervlakte 24 uur laten drogen.

Na deze behandeling zullen de doffe plekken sterk verminderd zijn en is het vuil volledig uit uw steen verdwenen. Het reinigen met HMK R155 heeft er voor gezorgd dat de steen weer ‘kaal’ is. Het is belangrijk om nadien de hardsteen te impregneren als u de steen glanzend wil houden.

 

Belgisch hardsteen impregneren/beschermen

Er zijn verschillende producten van Moeller Stone Care beschikbaar om Belgische hardsteen te impregneren. Afhankelijk van uw wensen, heeft u een ander product nodig. Niet helemaal zeker wat u het beste kan gebruiken? Neem even contact op en we zoeken samen naar de beste oplossing voor uw wensen.

Wil u graag de glans en kleur terug brengen of een natuurlijke uitstraling creëren? Gebruik dan HMK S234. Met dit product blijven vet en vuil optimaal uit de steen en krijgt de steen weer zijn natuurlijke uitstraling.

Wil u liever een diepere kleur? HMK S242 en S244 verdiepen de kleur van de stenen en brengen ook de glans weer terug.

U brengt alle producten aan met een doek of roller. Na 10 minuten verwijder u het overtollige residu.

 

Onderhoud

Door wekelijks te reinigen met HMK P301 blijft uw oppervlak mooi, glanzend en schoon. Dit product is voor binnen gebruik. Met periodiek reinigen met HMK R155 en jaarlijks impregneren behoudt u het optimale resultaat.

Belangrijk bij onderhoud van natuursteen

Lees altijd de productverpakkingen goed door om te bepalen of het product geschikt is voor de steensoort! Test altijd op een onopvallend stuk. Liever geen zorgen over het onderhoud van uw natuursteen? Laat uw oppervlak professioneel behandelen.

 

Wie is RBN-onderhoudsproducten?

Een korte checklist waar RBN altijd voor wil zorgen:

 • Genot van uw hardsteen;
 • Het verwijderen en herstellen van doffe plekken;
 • Resultaat op maat: Glanzend, kleur verdiepend etc. ;
 • Advies op maat of laten uitvoeren;
 • Altijd denkend in oplossingen;
 • Eenvoudige bestelmogelijkheden;
 • Goed bereikbaar tot 20:00;
 • Terugbel garantie bij gemiste oproep;
 • Milieuvriendelijk.

Wilt u uw oppervlak laten behandelen? Neem dan contact met ons op!

 

Gratis productadvies?
De waardering van www.rbn-onderhoudsproducten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 632 reviews.