Terug naar overzicht

Betontegels impregneren

Betontegels of betonvloer in uw huis of buiten in de tuin kan een unieke uitstraling hebben. Betontegels impregneren zorgt ervoor dat deze unieke uitstraling behouden blijft. Voordat je begint aan het impregneren van je betontegels, is het belangrijk dat je de betontegels eerst gaat reinigen. Door te reinigen verwijden vlekken uit de vloer. Op beton of betontegels kun je niet zomaar ieder schoonmaakmiddel gebruiken. Wanneer je met verkeerde middelen gaat reinigen kan het voorkomen dat de vlekken alleen maar erger worden. Bentontegels zijn natuursteen, je wilt daarom voorzichtig zijn met zuren.

Daarom leggen wij van RBN-Onderhoudsproducten eerst uit hoe je de betontegels goed kan reinigen. Er zijn vele soorten producten maar wij raden de HMK R155 van Moeller Stone Care aan en de Cekafix-M van Prostone. Met deze 2 reinigers ben je zeker van een veilige reiniging. Het verwijderen van groene aanslag of kalkaanslag van betontegels wordt een stuk makkelijker met deze producten.

Weet je al hoe je moet reinigen?  Sla dit stuk dan over en ga naar: betontegels impregneren.

Betontegels reinigen op de juiste manier

Wij van RBN horen vaak klanten die huis-, tuin- en keukenmiddelen gebruiken voor het reinigen van een betonvloer. Betontegels vinden dit niet altijd even prettig, waardoor het kan voorkomen dat er meer vlekken worden achtergelaten. Kies daarom altijd een van deze bovenstaande producten voor de algemene reiniging. Voor andere vlekken raden wij aan om naar onze vlekkenkaart te kijken. Denk je: het reinigen van betontegels is mij teveel werk!” vraag dan gratis een offerte op.

Betontegels impregneren

Als je eenmaal je betontegels gereinigd hebt, wil je deze ook beschermen tegen vet- en vuilvlekken. Betontegels impregneren voorkomt het intrekken van deze vlekken. In het land van impregneermiddelen zijn er veel verschillende producten. Al deze producten geven een ander effect, maar zijn niet per definitie geschikt om betontegels te impregneren. Daarom beschrijft RBN-onderhoudsproducten hier twee middelen waarmee je je betontegels kan impregneren. De twee genoemde producten hieronder geven beide een ander effect. Staat je gewenste effect hier niet tussen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Aandachtspunten bij betontegels impregneren

Let op dat de ondergrond goed droog is wanneer je gaat impregneren. het vochtpercentage dat nog in de vloer zit moet kleiner dan 5% zijn en ligt idealistisch tussen 2 en 4%. Nu snappen wij goed dat niet iedereen een vochtmeter heeft in huis. Als vuistregel kun je aanhouden dat je de ondergrond minimaal 24 uur moet laten drogen.

Niet alleen het drogen is belangrijk voordat je begint aan het impregneren van betontegels; ook het aanbrengen is van belang. Voor het aanbrengen van impregneermiddel gebruik je een doek of een roller. Er is geen manier die beter of slechter is dan de ander als je het maar kruislings aanbrengt.

Na 10 minuten is de impregneer droog. Het kan zijn dat er overtollig impregneermiddel is achtergebleven op de betontegels. Dit moet je dan met een doek afnemen. Het is belangrijk om dit te doen. Doe je dit namelijk niet dan ontstaat er een plakkerige laag op je betontegel. Je zult merken dat bijvoorbeeld je sokken, stof achterlaten. Ook ander vuil blijft hangen. Tevens is overtollig impregneermiddel heel lelijk voor je vloer. Niet wat je wilt dus.

Test altijd eerst een onopvallend stuk voordat u betontegels gaat impregneren.

Betontegels impregneren met ProStone

Het merk ProStone heeft verschillende impregneermiddelen welke geschikt kunnen zijn voor het impregneren van betontegels. De ProStone F.O.H.D. is uitermate geschikt voor betontegels. Dit impregneermiddel is speciaal ontwikkeld voor vloeren die belast worden met machines. Ongelooflijk hard dus! Daarnaast is het product gifvrij, niet ontvlambaar en bevat het geen oplosmiddelen. Perfect om je betontegel te beschermen.

Met dit middel voorkom je al het intrekken van bijna alle soorten vuil. Het tast de kleur van uw betontegel niet aan omdat het volledig intrekt. Mits je niet teveel gebruikt natuurlijk.

Wij snappen dat impregneermiddelen niet de goedkoopste producten zijn. Impregneren van betontegels zorgt er wel voor dat je vloer langer mooi blijft en je dus minder schoonmaakmiddelen hoeft te kopen. Je kan met de ProStone F.O.H.D. tot 25 m2 impregneren. Tot aan 10-10-2021 doen wij onze ProStone F.O.H.D in de korting!

https://www.rbn-onderhoudsproducten.nl/product/prostone-fohd-impregneer-1-liter/

Betontegels impregneren met Moeller Stone Care (HMK)

Moeller Stone Care is een van de gerenommeerde merken onder de impregneermiddelen. Bij Moeller stone care hebben ze een middel ontwikkeld dat geschikt is om betontegels te impregneren namelijk de HMK S232. Dit middel is op waterbasis en werkt optimaal voor beton. Net als de ProStone F.O.H.D is de HMK S232 ook binnen en buiten te gebruiken.

De HMK S232 vormt een sterke laag waardoor en niks meer kan binnendringen. Bij Moeller Stone Care vinden ze het belangrijk dat mensen kunnen genieten van hun betontegels, daarom hebben zij ook een volledig assortiment voor het totale onderhoud van betontegels.

Tips om uw betontegels schoon te houden

Je wilt waarschijnlijk dat na het impregneren de betontegels ook lang mooi blijven. Het is namelijk best wat werk om te doen en dit wil je natuurlijk niet ieder jaar doen. Daarom is het belangrijk de betontegels goed te onderhouden. Voor het onderhouden van uw betontegels bent bij RBN ook aan het goede adres. Laat u door ons informeren zodat u het juiste onderhoudsmiddel kiest.

Met de onderstaande tips proberen wij u te helpen. Door deze tips te volgen denken wij dat u langer van uw betontegels kan genieten:

  • Doe vlekken direct op en laat geen vuil op de vloer liggen
  • Een keer per week de betontegels dweilen eventueel met HMK P324 edelzeep
  • Betontegel reinigen met slijtvast onderhoudsmiddel HMK p323. een keer per 6-8 weken.

We kunnen allemaal precies vertellen wat je wel zou moeten doen. Echter kan je het jezelf ook een stuk makkelijker maken door de onderstaande dingen niet te doen:

  • Gebruik geen stoomreiniger op uw betontegels of betonvloer
  • Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, dit zijn schoonmaakmiddelen die zuren bevatten
  • Reinig uw betontegels nooit met doeken die geïmpregneerd zijn met olie.

RBN onderhoudsproducten en betontegels

Bent u op zoek naar een geschikt schoonmaakmiddel waarmee u uw betonvloer kunt reinigen? RBN-onderhoudsproducten heeft een ruim assortiment vol reinigings– en schoonmaakproducten. Naast producten verkopen, geven wij u ook graag advies. Stel daarom uw vragen  wij proberen u zo goed mogelijk te helpen.

Gratis productadvies?
De waardering van www.rbn-onderhoudsproducten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 643 reviews.