Terug naar overzicht

Composiet aanrechtblad schoonmaken

Effectief een composiet aanrechtblad schoonmaken, hoe doe ik dat nou?

Er zijn verschillende soorten bladen. Aanrechtbladen in verschillende kleuren en maten die je schoon wilt houden. In deze blog schrijft RBN over hoe je het beste een composiet aanrechtblad kan schoonmaken. Ook het onderhoud voor composiet wordt uitgelegd in deze blog.

Goed onderhouden van je composiet aanrechtblad verlengt de levensduur van je blad en daarmee ook je keuken. Vlekken verwijderen, doffe plekken verwijderen of composiet glanzend maken, allemaal zorgt het ervoor dat je langer geniet van jouw keuken. Maar het liefst wil je natuurlijk vlekken voorkomen.

 

We beschrijven:

  1. Composiet aanrechtblad schoonmaken
  2. Doffe plekken in composiet verwijderen
  3. Composiet aanrechtblad weer laten glimmen

 

Allereerst, wat is composiet precies?

Composiet is een steenachtig materiaal waarin kwarts het meest voorkomt. Je composiet aanrechtblad is van samengeperst graniet, kwarts, harsen, bindmiddelen en toevoegingen zoals kleurstof of spiegeldeeltjes. Al deze bestanddelen doen overigens helemaal niks af aan de kwaliteit. Composiet heeft verschillende eigenschappen zoals putjes en pigmentvorming, krasjes. Allemaal maken ze je composiet (aanrecht)blad, tot het mooie blad dat het is. Allemaal one-of-a-kind composiet aanrechtbladen dus.

 

Hoe kan ik een composiet aanrechtblad schoonmaken?

Composiet kan aardig tegen hitte waardoor je er een redelijk heet oppervlak op kunt zetten. Echter, wil je doffe plekken in composiet voorkomen. Dit geldt ook voor zuren. Zuren kunnen je composiet onherstelbaar aantasten en vlekken in composiet veroorzaken. Voor dagelijkse reiniging wordt HMK P305 composiet reiniger aangeraden. De HMK P305 zorgt ervoor dat vlekken niet kunnen intrekken. Daarnaast is het schoonmaakmiddel ook makkelijk in gebruik. Het handige is dat deze in een speciale set zit om je composiet aanrechtblad schoon te maken, namelijk de HMK M575. Een composiet aanrechtblad schoonmaken wil je goed doen. Reinigen van composiet wordt makkelijker met HMK M575. Deze set kan helpen om doffe plekken te voorkomen en te verwijderen uit composiet.

 

Doffe plekken in composiet verwijderen

Met de HMK M575 kun je dus je composiet reinigen. Het pakket bevat 4 verschillende producten. Allereerst vind je de HMK R185. De HMK R185 is een reiniger voor periodiek gebruik. Het kan natuurlijk wel eens zo zijn dat je je composiet een dag niet schoon maakt. Naar mate de tijd kan vet en vuil zich ophopen. Door composiet, periodiek met de HMK R185 te reinigen krijg je vet, vuil en olie uit je aanrechtblad.

 

Als iedereen zo secuur was als de bank dan was de HMK R187 peeling cleaner, ook niet ontwikkeld door Moeller Stone Care. Het kan nou eenmaal zo zijn, dat naar loop van tijd doffe plekken of vlekken zich hebben ontwikkeld in je composiet aanrechtblad. Deze vlekken zijn natuurlijk hartstikke lelijk. De HMK R187 is een soort pasta, Cif, schuurmiddeltje, zandpasta net hoe je wilt, wij noemen het peeling cleaner. Met dit product verwijder je doffe plekken in composiet. Je laat het inwerken op de vlek en doet ook het gehele aanrechtblad. Hiermee zorg je ervoor dat al het vuil eruit wordt getrokken. Om het vervolgens weer glanzend te krijgen, reinig je met HMK R185. Dit trekt de laatste resten vuil, uit je composiet aanrechtblad.

 

Als vierde en laatste hulpmiddel om je composiet aanrechtblad te reinigen, is er een speciaal reinigingsdoek. Niet zomaar een doek, nee de HMK Microvezeldoek. Geen flauwe rommel van de BigBazar, Kruidvat of weggeefhoek. Gewoon een stevige, goede, schone doek om je composiet makkelijk te reinigen.

 

Composiet aanrechtblad weer laten glimmen

We hebben beschreven hoe je een composiet aanrechtblad kan schoonmaken, doffe plekken kunt verwijderen en hoe je te werk moet gaan. Het klinkt allemaal als veel werk. Om het onderhoud voor composiet makkelijker te maken is er de HMK S246 composiet impregneer/bescherming.

 

Omdat je niet alleen bezig wil zijn met het schoonmaken van composiet, is het ook verstandig om het tafelblad te impregneren. Impregneren brengt een beschermlaag in (niet op) het composiet en zorgt ervoor dat vet, olie en vuil minder snel binnentrekken. Dat is wel zo handig bij een composiet aanrechtblad!

 

De HMK S246 zal het aanrechtblad weinig van structuur doen laten veranderen. Echter, zorg je er in combinatie met de P305 voor dat het blad weer glimt. Dit is een langer proces, maar het is het zeker waard. Het composiet aanrecht heeft namelijk tijd nodig om deze glans weer te krijgen. Het laten glimmen van composiet is lastig. Zo eerlijk zijn we dan ook weer.

 

Vragen over composiet schoonmaken, doffe plekken verwijderen en glazend maken

Wij van RBN-onderhoudsproducten zijn ons er goed bewust van, dat het onderhouden van composiet als lastig kan worden ervaren. Na het lezen van deze blog heb je wat meer informatie over het schoonmaken van een composiet aanrechtblad. Toch kan het voorkomen dat je nog vragen hebt naar aanleiding van het lezen van het artikel.  Stel deze dan ook gerust. Je vindt onze contactpagina hier. Je kan ons mailen, bellen of Whatsappen voor al je vragen over het schoonmaken van composiet.

Mocht je het nog steeds moeilijk en veel vinden, vraag dan naar de mogelijkheden om het door ons te laten doen.

Gratis productadvies?
De waardering van www.rbn-onderhoudsproducten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 641 reviews.