Terug naar overzicht

Tips bij onderhouden

Voor het onderhouden van natuursteen volstaat tijdig stofzuigen en dweilen met een daarvoor geschikt middel om je natuursteen vloer zijn optimale uitstraling te laten behouden. Het is afhankelijk van de natuursteensoort en het gewenste effect welk product je daarvoor het beste kunt gebruiken.

Voor onderhoud van natuursteen word vaak groene zeep of bijenwas gebruikt. Deze producten laten in veel gevallen een vettige laag achter. In veel gevallen blijven hier voetstappen zichtbaar en houd dit vuil vast. Voor het gebruik van een vloerzeep adviseren wij HMK P324 of carolinzeep.

Voor het onderhoud van keramische tegels word vaak allesreiniger, schoonmaakazijn of groene zeep gebruikt. Bij allesreiniger en groene zeep ontstaat vaak een vettige laag waarbij voetsporen en strepen zichtbaar worden. Deze producten houden vaak juist het vuil vast. Tegen kalk worden vaak schoonmaakazijn of andere alkalische reinigers gebruikt. Deze producten werken erg goed tegen kalk maar kunnen de voegen ernstig beschadigen. Kleurstoffen kunnen hierdoor uit de voeg verdwijnen en de voegen worden na verloop van tijd poreus. Na langdurig gebruik kunnen voegen zelfs wegtrekken. Voor het onderhouden van keramische tegels adviseren wij porcelanato onderhoudsreiniger, of zuurvrije grondreiniger. Deze producten zijn veilig voor cement gebonden voegen en zorgen voor een eenvoudig en hygiënisch onderhoud.

 

Gratis productadvies?
De waardering van www.rbn-onderhoudsproducten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 641 reviews.