Terug naar overzicht

Keramische tegels schoonmaken, hoe doe je dat?

Keramische tegels schoonmaken blijft een lastig iets? Tijdens het uitzoeken van je keramiek heb je waarschijnlijk te horen gekregen dat ze makkelijk in onderhoud zijn. Nou, keramische tegels reinigen kan soms best tegenvallen. Waarschijnlijk was je hier al achter, anders las je deze blog niet.

Keramische tegels zijn gevoelig voor vet. Ze kunnen, wanneer je keramische tegels niet goed schoonmaakt, vet ophopen en vuil vasthouden. Dit merk je vaak met onderhoud van je keramische tegels en dat wil je voorkomen. We gaan je ook tips geven over hoe je keramische tegels kan onderhouden. Het onderhouden van de keramische tegels geldt zowel voor de badkamer als voor de vloer.

In deze blog maken we onderscheid tussen keramische tegels schoonmaken op de wand, badkamer of aanrecht of keramische tegels schoonmaken op de vloer. Hierin zijn namelijk verschillende werkwijzen en kun je ook makkelijker andere producten gebruiken.

 

Keramische tegels reinigen in de badkamer

Hoe kun je nu je bijvoorbeeld de badkamer makkelijk schoonmaken? In deze paragraaf beschrijven we 2 merken waar je keramiek mee kunt reinigen. Namelijk de producten van Lithofin en Moeller Stone Care Hier richten we het vooral op keramische tegels in de badkamer maar het kan bijvoorbeeld ook gebruik worden voor:

  • Keramisch aanrecht schoonmaken
  • Keramische achterwand schoonmaken
  • Keramische wanden schoonmaken etc.

Vaak zie je in de badkamer dat je keramische tegels op de wand strepen krijgen of vlekken. Deze vlekken kunnen ontstaan van klak. Om in deze blog niet te diep in te gaan op “kalk verwijderen” hebben we daar een aparte blog van gemaakt. Het belangrijkste uit die blog: kalk verwijderen doe je met HMK R189 kalk verwijderen. Om je keramiek in de badkamer makkelijk te kunnen reinigen zijn er een aantal producten.

Producten van Moeller Stone Care voor Keramische tegels reinigen

Wanneer je keramische tegels wil schoonmaken die sterk vervuild zijn dan kun je kiezen voor de HMK R191. Dankzij deze reiniger wordt het schoonmaken van keramiek makkelijk. De HMK R191 is speciaal door Moeller Stone Care ontwikkeld om keramische tegels schoon te maken. Het verwijdert hardnekkige vervuiling op je keramiek. Bijvoorbeeld vetvlekken of oude lagen van onderhoudsmiddelen verwijdert het product moeiteloos. Dankzij de HMK R191 wordt keramische tegels schoonmaken een stuk makkelijker. Naast dat je alle keramische tegels kunt reinigen, kun je ook zuurbestendige natuursteen oppervlakken reinigen met de HMK R191. Daarnaast kun je makkelijk glas schoonmaken met dit product.

Omdat dit een hardnekkige reiniger is wil je hier niet altijd je keramiek mee reinigen. Voor het onderhoud van keramiek heeft Moeller Stone Care een ander product ontwikkeld. Hierover lees je meer onder het kopje “onderhoud van keramiek”

Keramische tegels in de badkamer: het onderhoud

In deze subparagraaf lees je hoe je makkelijk keramiek kunt onderhouden. Het onderhouden is minstens even belangrijk als het reinigen van keramiek. Daarbij komt ook nog: wanneer je het onderhouden van keramiek goed doet wordt de periodieke reiniging alleen maar makkelijker. Oke we zijn eerlijk, vlekken en vuil blijf je altijd krijgen. Er wordt immers in zo’n ruimte geleefd. Maar wanneer je keramiek goed onderhoud heeft vuil een kleinere kans om te hechten. Ten tweede krijgen vlekken minder de kans en zul je dus minder strepen hebben. Een badkamer poetsen kan iedereen maar het juiste middel daarvoor is  HMK P303 van Moeller Stone Care.

Dankzij de handige flacon kun je makkelijk bijvoorbeeld zeep verwijderen van keramiek. Keramiek schoonmaken met de HMK P303 keramiek reinigen betekend dat je vet en vuil makkelijk weg krijgt. Vervolgens kun je met een spons of een witte pad het oppervlak goed schrobben. Na het schrobben is het belangrijk dat je het oppervlak goed met schoon water afspoelt.

Let wel op: er mogen geen resten achterblijven. Indien het oppervlak zeer hardnekkig vervuild is, kan het noodzakelijk zijn om de HMK R191 vaker te gebruiken om kalk te verwijderen.

Producten van Lithofin voor keramiek reinigen

Om keramiek makkelijk schoon te maken heeft ook Lithofin een product ontwikkeld. Het merk Lithofin is opkomend in de Nederlandse markt. Zij hebben een gemakkelijke set ontwikkeld, ideaal voor het reinigen van je badkamer. Als eerste kun je keramiek schoonmaken met deze set. Als tweede voordeel komt nog dat je veel soorten natuursteen kunt reinigen met deze set. Twee vliegen in een klap dus! Welke set is het dan? De Lithofin onderhoudsset voor badkamer.

Natuursteen reinigen met deze set kan doordat het een middel bevat zonder zuren. Namelijk de Lithofin Badreiniger. Hiermee kun je zelfs marmer reinigen. Deze set is dus ideaal voor je badkamer. Dacht je dat keramiek reinigen moeilijk was? Probeer dan de Lithofin set, je zult merken dat keramiek schoonmaken ineens heel makkelijk is.

Keramische tegels schoonmaken, de vloer

Keramische tegels schoonmaken die als vloer gelegd zijn kan zwaar werk zijn. Keramische tegels schoonmaken is belangrijk want anders gaat vet en vuil zich ophopen. We gaan er in deze paragraaf vanuit dat je keramiek zeer vervuild is en je keramiek grondig wilt schoonmaken.

We geven kort een beschrijving hoe je keramische tegels kunt reinigen. Alle werkwijze staan ook op de producten zodat je het makkelijk nog een keer kunt nalezen

Keramische tegels reinigen doe je als eerste met de HMK R183 van Moeller Stone Care. Je brengt dit, verdund met water, in ruime hoeveelheid aan op je keramische tegels. Je laat dit ongeveer 10 minuten inwerken maar niet opdrogen. Daarna ga je schrobben. Je doet dit samen met een schrobpad. Welke kleur je moet gebruiken hangt af van je vervuiling. Wij raden voor keramische tegels reinigen de blauwe schrobpad aan. Als je klaar bent met schrobben zuig je al het water op met een waterzuiger. Let op, het middel kan in de tank van de zuiger gaan schuimen. Gebruik daarom altijd ontschumer. 

Vervolgens herhaal je dit hele proces maar dan nog een keer met de HMK R157 van Moeller Stone Care. Om grote oppervlakken keramische tegels te reinigen is dit product er ook in 5 liter. Als laatste moet je ook dit weer opzuigen met een zuiger voor water.

Als laatste stap in keramische tegels schoonmaken moet je dit alles nog een keer doen met schoon water en een witte schrobpad.

Is je keramiek minder vervuild of wil je periodiek keramische tegels reinigen? Sla dan de stap met de HMK R183 over.

Vragen over keramische tegels schoonmaken?

heb je na het lezen nog vragen over keramische tegels reinigen of is niet alles duidelijk? Neem gerust contact met ons op. Heb je liever dat wij met professionele machines langskomen om keramische tegels te reinigen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres

RBN onderhoudsproducten staat voor een schone vloer voor iedereen. Wij willen dat iedereen van zijn vloer kan genieten. Marmer tegels, Graniet aanrecht, keramische tegels of wat dan ook? Wij willen dat je van je natuur- en kunststeen kunt genieten.

Gratis productadvies?
De waardering van www.rbn-onderhoudsproducten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 641 reviews.