Terug naar overzicht

Kwartscomposiet wat is dat nou eigenlijk?

Kwartscomposiet is een type steen, ja haha anders was je hier niet op deze website. In deze blog leggen we je uit wat deze soort steen nu eigenlijk is. Waar bestaat het uit en wat zijn andere namen ervoor? Zijn er voor- of nadelen voor dit soort aanrecht of vloer? Daarnaast wil je misschien ook weten hoe je dit het beste kan onderhouden. Ook dat zullen we je uitleggen. Natuurlijk hebben wij daar een middeltje voor, benieuwd wat? Lees dan gauw verder en kom alles te weten over kwartscomposiet.

Waar bestaat kwartscomposiet uit?

Een composiet betekent letterlijk een samengesteld iets. Dit type steen wordt ook wel composiet genoemd en is een samengestelde steen. Het is in tegenstelling tot graniet geen natuursteen. De samenstelling van composiet is voor het overgrote deel (93%) kwartsiet en wordt met polyesterhars gebonden. In sommige kwartscomposieten stukken kan wel graniet voorkomen maar dit maakt het geen natuursteen.

Voor- en nadelen van deze soort

Voor ieder type steen zijn voor en nadelen te benoemen en zo ook voor kwartscomposiet. We kunnen de lijstjes heel erg lang maken maar dat is niet nodig. Als je met composiet wil gaan werken moet je op dingen letten maar geeft het natuurlijk ook voordelen.

Een aantal van die voordelen zijn:

  • Kwartscomposiet heeft een natuurlijke uitstraling. Daarom passen mensen dit vaak toe in een landelijke stijl
  • De meeste varianten van deze steen zijn kras-, stoot- en slijtvast. Hierdoor is het vaak ideaal als werkblad in de keuken.
  • Kwartscomposiet is watervast
  • Kwartscomposiet is erg hygiënisch omdat het een dichte structuur heeft. Hierdoor dringt vuil niet in de steen
  • Kwartscomposiet is beschikbaar in veel verschillende kleuren en structuren.
  • Als laatste voordeel is er dat dit type steen gemakkelijk is in het onderhoud.

Voor het laatste voordeel geldt wel dat je het composiet ook goed moet beschermen. zo dringt zuur niet in de steen en blijft vuil op het oppervlak liggen. Speciaal voor aanrechtbladen is er de M565 kwartscomposiet onderhoudsset. In deze set zitten precies de goede verhoudingen aan verpakkingen zodat je genoeg hebt voor een aanrechtblad. Hierdoor hoef je geen grotere, duurdere producten te kopen.

Natuurlijk zijn er ook dingen waar composiet niet voor geschikt is of waar het gewoonweg niet zo goed in is. Wij zijn graag open in onze adviezen en noemen daarom ook de nadelen van kwartscomposiet:

  • Extreme hitte kan een shock in de steen veroorzaken waardoor schade ontstaat.
  • Omdat kwartscomposiet delen van natuursteen bevat is het gevoelig voor natuursteen. Zuren tasten het composiet vaak onherstelbaar aan en geeft doffe plekken. Deze doffe plekken zijn helaas zeer moeilijk te herstellen.

Hoe onderhoud ik kwartscomposiet?

Wij zouden RBN niet zijn als we geen product zouden hebben om je kwartscomposiet mee te kunnen onderhouden. Je onderhoud dit makkelijk met een speciale set. In deze speciale set zitten 3 producten in klein formaat die geschikt zijn voor bijvoorbeeld het oppervlak van een aanrecht. Alle producten kunnen ook in liter variant gekocht worden.

De HMK M565 Kwartscomposiet Verzorgingset is een speciaal ontwikkelde set. Deze set bevat een kleine flacon R185, S246 en P305. Doordat de samenstelling divers is, is deze set geschikt voor het reinigen, beschermen en verzorgen van composiet. De set is geschikt voor verschillende oppervlakken waaronder keuken werkbladen of tafels. Deze set gebruik je bij het eerste onderhoud van bijvoorbeeld je nieuwe kwartscomposiet of wanneer je je composiet wil herstellen.

Daarnaast is er een set welke je voor je regelmatig onderhoud kan gebruiken. De HMK M575 Kwarts Composiet Onderhoudset is een speciaal samengestelde set. Deze set bestaat uit een kleine flacon R185, R187, P305 en een microvezeldoek.

Deze set is voor meerdere doelen inzetbaar waaronder het reinigen, beschermen en onderhouden van verschillende oppervlakten.

RBN onderhoudsproducten en kwartscomposiet

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over het onderhoud van kwartscomposiet? RBN-onderhoudsproducten heeft een ruim assortiment vol reinigings– en schoonmaakproducten, hierin kunnen wij altijd adviseren. Naast producten verkopen, geven wij met alle liefde advies. Stel daarom uw vragen  wij proberen u zo goed mogelijk te helpen.

Gratis productadvies?
De waardering van www.rbn-onderhoudsproducten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 626 reviews.