Terug naar overzicht

Roest verwijderen uit tegels

Categorie: BeschermenReinigen

Je wilt je dure tegels niet met trucjes en “oma weet raad” behandelen. Roest verwijderen uit tegels wil je goed aanpakken. Bij Moeller Stone Care hebben ze voor roest in tegels een speciaal product ontwikkeld. Dit is de HMK R777. We leggen je graag uit hoe roest in tegels ontstaat en hoe je het verwijdert. Stap voor stap leggen we je uit hoe je roest kan verwijderen. We maken onderscheid tussen poreuze en niet-poreuze tegels. Niemand wil roest in tegels daarom helpen we je graag met tips.

 

Hoe ontstaat roest in tegels?

Roest ontstaan van metalen materialen die op uw tegels of vloer staan. Natuursteen gaat door een chemische reactie oxideren. Vaak komt dit voor in oppervlakken waar geen beschermlaag op zit. Om een beschermlaag te krijgen kunt u impregneren.

Door oude tuinmeubels, een barbecue, gereedschap, een oude teil, noem t maar op, kan roest ontstaan in tegels.

 

 

Niet poreuze tegels: hoe verwijder je roest?

Niet poreuze tegels kunnen zuren weerstaan en zijn relatief gemakkelijk te behandelen tegen roest. Breng HMK R777 roestomvormer aan op de roestvlek en laat dit goed inwerken. De HMK R777 roestomvormer breng je puur op de vlek aan. Werk van buiten naar binnen om de roestvlek te verwijderen. Je laat dit middel minimaal 10 minuten inwerken. Voor hardnekkige roestvlekken kun je dit langer doen. Let op dat je de HMK R777 roestomvormer niet laat intrekken.

Na het intrekken zie je dat het roest is gaan omvormen en kun je het roest makkelijk van je tegel verwijderen. Wrijf nooit te hard en gebruik zeker handschoenen!

 

Om de gehele tegel vet, vuil, roest en sluier vrij te maken raden wij aan nog even na te reinigen met HMK R155 zuurvrije reiniger.

 

Roest verwijderen uit marmer

Roest verwijderen uit marmer en anderen poreuze tegels doe je op een andere manier. De HMK R777 bevat zuren waardoor de steen beschadigd kan raken. Om roest te verwijderen uit poreuze tegels gebruik je Marseille vloerzeep. Gebruik ook vooral niet schurende materialen. Marseille vloerzeep meng je met warm water en wrijf je in de roestplek. Door draaiende beweigingen te maken zie je dat de roestplek verdwijnt. Om deze roestplek te verwijderen geldt ook: werk van buiten naar binnen.

 

Voorbeelden van tegels die poreus zijn:

  • Marmer
  • Cementtegels
  • Terracotta

 

Hoe voorkom je roest op tegels?

Zoals ik al eerder benoemde voorkom je roest op tegels door te impregneren. Als je de roest eenmaal hebt verwijderd wil je niet dat deze terugkeert. Je moet daarom de vloer beschermen. Dit kun je doen met de HMK S234. Dit is een neutrale en krachtige beschermer. De HMK S234 vlekstop zorgt er voor dat vet, vuil, olie, water en dus roest niet kunnen intrekken. Wij geven je graag advies over de HMK S234 vlekstop en de andere impregneermiddelen.

 

Dit is in het kort hoe u tegels vrij kunt maken van roest. Heeft u nog meer vragen over hoe roest te verwijderen uit tegels? Neem dan gerust contact met ons op.

Gratis productadvies?
De waardering van www.rbn-onderhoudsproducten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 641 reviews.