Terug naar overzicht

Seal Guard producten, hoe werk je hiermee?

De producten van Seal-Guard zijn geschikt voor gebruik door zowel particulieren als professionele bedrijven. in het Seal-Guard product assortiment zitten verschillende producten  uitermate geschikt voor onder andere:

 • Badkamers; impregneren van voegen, kitwerk, stucwerk en tegels. Voorkomt indringen van vocht, kalkaanslag, schimmel en vuile voegen.
 • Keuken; hierbij kun je denken aan voegen, tegels, kitnaden, stucwerk, aanrechtbladen en achterwanden.
 • Huiskamer; alle soorten keramische tegels, alle soorten natuursteen tegels, cementgebonden gietvloeren, steen strips en voegen.
 • Tuinen; beton en betontegels, terrazzo, baksteen, metselwerk, natuursteen tegels, keramische tegels, voegen etc.
 • Gevels; Alle producten voor reinigen, impregneren en onderhouden van zo goed als alle soorten steen en voegwerk.

Sinds kort werken wij bij RBN onderhoudsproducten ook met Seal-Guard producten. Wat maken de producten van seal-Guard nou zo uniek? Een aantal voorbeelden:

 • Voor alle soorten steen en klus het juiste beschermingsmiddel. Er zijn namelijk snel en traag drogende producten
 • Vocht en vet kunnen niet meer indringen.
 • Na het aanbrengen is het Seal-Guard middel onzichtbaar.
 • UV bestendig. hierdoor kan het product niet vergelen of vervagen
 • Seal-Guard producten zijn direct toe te passen na het leggen of reinigen van de vloer.
 • Door de unieke samenstelling kan de ondergrond/steen blijven ademen
 • Impregneermiddelen van Seal-Guard voorkomen schimmel, kalkaanslag en vlekken op de steen.
 • Geschikt voor elk type steen en voeg.

Hoe moet je werken?

Voordat je met Seal Guard aan de slag gaat is het handig om te weten welke handelingen je moet verrichten. Gelukkig maakt Seal Guard het je erg makkelijk. In drie stappen kun je de producten gebruiken. Hieronder leggen wij uit hoe je aan de slag kan met je nieuwe producten.

Als eerste: reinigen met seal Guard

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat het oppervlak helemaal schoon is. Wanneer je vlekken laat zitten en gaat impregneren, sluit je deze op en zijn ze moeilijker te verwijderen. Om op de juiste manier te reinigen heeft Seal Guard een speciale reiniger ontwikkeld, namelijk: Seal Guard All-Clean. Het middel is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van vervuilde oppervlakken. Zowel voor oude als nieuwe ondergronden. Het verwijdert lichte cementsluier, kalkaanslag maar ook olie, vet en resten van oude middelen. Dankzij de zuurvrije samenstelling van de All Clean kun je makkelijk kalkhoudende stenen oppervlakken reinigen. Seal Guard All Clean is daarom uitermate geschikt voor marmer, tovertin, hardsteen, beton en terrazzo of andere kalkhoudende stenen. Wanneer je bijvoorbeeld marmer gaat reinigen met de All Clean heb je een perfecte basis om over te kunnen gaan tot beschermen van het oppervlak. Daarnaast kun je dit middel gebruiken voor periodiek gronding onderhoud.

Als tweede: Impregneren met Seal Guard

Na het reinigen kunnen we overgaan tot impregneren. Afdichtmiddelen zijn impregneermiddelen die in voegen en tegels dringen. Zo voorkomen ze het binnendringen van olie- en andere vlekken. Ze zijn verkrijgbaar op waterbasis en op basis van oplosmiddelen. Het zijn geen coatings, een coating ligt namelijk op de vloer. De Seal Guard producten trekken in de vloer en laten dus een filmlaag achter. Het voordeel hiervan is dat impregneren van voegen en tegels makkelijk wordt en dus niet zullen krassen of loslaten. Binnen deze lijn zijn er drie keuzes, het verschil in de impregneermiddelen zitten in de droogtijd. Je kan kiezen tussen:

 • Gold Label

   

  De Gold Label is het snels drogend product. Het heeft een droogtijd van 30 tot 60 seconden. Na het drogen heeft het oppervlak direct een afstotende werking. Het voordeel hiervan is dat je, op de meeste vloeren, na circa 1,5 uur weer kan lopen op de vloer. Ter aanvulling op de Gold Label is er de Seal Guard Spuitbus. Deze spuitbus is ideaal voor het beschermen van voegen en kleine oppervlakken. Naden, wanden, douchebakken, aanrechten, strips etc. zijn allemaal makkelijk te beschermen met de Spuitbus. De droogtijd van de spuitbus is ook een gigantisch voordeel, ook 30 tot 60 seconden. Het gemak staat voorop, even spuiten en je bent klaar. De Seal guard spuitbus is verkrijgbaar in 400ml en 600ml.

 • Impregneermiddel voor porcellanato en steen

   

  Dit product is het zelfde als de Gold Label alleen heeft dit product een langere droogtijd. Het droogt in ongeveer 30 tot 40 minuten. Het voordeel van deze tragere droogtijd is dat je goed kunt zien waar je bent gebleven met impregneren. Hierdoor kun je nauwkeurig werken. Net als bij de gold label kun je na 1,5 uur de vloer weer belopen. Na het aanbrengen heeft het direct zijn afstotende werking.

 • 24/7

   

  De 24/7 werkt op een iets andere manier dan de bovengenoemde impregneermiddelen. Dit product is namelijk op waterbasis. Het voordeel hiervan is de geur. Deze heeft de 24/7 niet en is daarom dus geschikter voor minder geventileerde ruimtes. De droogtijd is ongeveer 20 minuten. De afstotende werking duurt iets langer voordat deze is opgebouwd. Het proces begint ongeveer na 2,5 uur. Een droogtijd van 8 uur wordt aangeraden. Dit kan per vloer verschillen

Seal Guard staat voor gemak en daarom zijn de middelen ook gemakkelijk te verwerken. Je kan ze met een roller, was, mop, drukspuit of dweil aanbrengen. Dit is afhankelijk van het oppervlak en de grootte.

Als derde: Onderhouden met seal Guard

Als het impregneren goed is gegaan en helemaal voltooid is, is het tijd om de vloer te onderhouden. Dit doe je om de impregneerlaag goed te houden en de steen te onderhouden. Je dagelijkse schoonmaak doe je met de Seal Guard Stone Clean. Met dit middel kun je dagelijks stenen oppervlakken reinigen en onderhouden. Voeg een klein beetje Stone Clean toe aan je dweilwater en klaar. Tevens is het geschikt voor een schrobmachine.

Gratis productadvies?
De waardering van www.rbn-onderhoudsproducten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 641 reviews.