Zoals we in eerdere blogs al eens beschreven hebben zijn er verschillende soorten reinigers. De tegelreiniger is een variant die zuren bevat en dus niet zomaar voor ieder type steen geschikt is. Vandaar ook deze blog, zodat jij geen fouten hoeft te maken in het gebruik van deze speciale reiniger. We zullen in deze blog ook twee tegelreinigers benoemen. Er zijn er natuurlijk veel en veel meer maar om het overzicht te bewaren, is het belangrijk dat we niet teveel producten benoemen. Wij van RBN staan voor schone tegels en vloeren voor iedereen op een zo goed mogelijke manier!
Soms kan het beter zijn om zuren te gebruiken. Je moet echter wel altijd voorzichtig zijn. Je moet daarom bij een tegelreiniger altijd handschoenen dragen als je er mee werkt. Nou die veiligheidswaarschuwing is ook duidelijk dus weer door op waarom je tegelreinigers zou kunnen gebruiken. De naam zegt het eigenlijk al: “tegelreiniger” heeft het woord tegel erin. Het is daarom te gebruiken op tegels. Het verschil tussen natuursteen en tegels is groot. Natuursteen is een product dat direct uit de natuur komt en ook door de natuur is samengesteld. Tegels worden door de mens vervaardigd en bestaan uit aarde en mineralen die gebakken worden. Hierdoor kunnen de meeste natuursteensoorten dus ook niet tegen de zuren van tegelreinigers. Tegels, omdat ze zo hard gebakken zijn kunnen dat wel. Daarom kan het zijn dat een zuurvrije reiniger niet voldoende is om het schoon te krijgen.
Je gebruikt het bij hardnekkige vlekken, olie en strepen die in je tegels zijn geraakt.
Vaak liggen er in de badkamer: tegels. Dit is dan ook een van de meeste ruimtes waar je een tegelreiniger gebruikt ziet worden; vooral door particulieren. In bijkeukens worden ook geregeld tegels gelegd waardoor je deze zuurhoudende reinigers ook kunt gebruiken.
Bij professioneel gebruik zie je dit in vele ruimtes terug. Kleedlokalen zijn vaak smerig en zijn ook gelegd met keiharde (haha) tegels. Omdat deze ruimtes veel gebruik worden zijn die ook uiterst geschikt om behandeld te worden met een tegelreiniger. Er zijn nog meer ruimtes op te noemen maar goed anders wordt het zo’n opsomming. Twijfel je of je de tegelreiniger kan gebruiken? Neem dan contact met ons op en vraag het na.
Je kunt met een tegelreiniger op verschillende manieren werken. Het is natuurlijk afhankelijk of je een wand of vloer gaat reinigen. Een tegelreiniger moet je in overvloed aanbrengen, het mag namelijk niet intrekken. Als de tegelreiniger intrekt dan zorgt dit waarschijnlijk voor alleen maar meer vlekken. Daarnaast is het aan te raden om de tegelreiniger niet puur te gebruiken maar te verdunnen met water. Je kunt, afhankelijk van je vervuiling, de reiniger tot 1:10 verdunnen.
Zoals gezegd moet je het in overvloed gebruiken. Tegelreinigers worden vaak gebruikt in badkamers; daarom is het makkelijk om het overtollige in het doucheputje te laten afvoeren. Soms is het makkelijker om met een waterzuiger te werken. Deze trekt de tegels goed droog. Gebruik dan wel ontschuimer, anders is je hele badkamer een bubbleparty.
Binnen ons assortiment zijn er een aantal goede tegelreinigers. Er zijn op de markt veel verschillende merken. De een doet het beter dan de ander. Net als dat de ene cola lekkerder is dan de ander. We zullen hier kort onze beste producten beschrijven en vertellen waarom je juist deze tegelreiniger kan gebruiken.
HMK R159 Tegel- en Sanitairreiniger is een speciaal reinigingsmiddel. Deze tegelreiniger is een concentraat wat je kan verdunnen. Zo kun je, afhankelijk van je vervuiling, makkelijk grotere oppervlakken reinigen. Met een kenmerkende geur heb je met deze tegelreiniger ook geen ademhalingsbescherming nodig, fijn voordeel!. De HMK R159 Tegel- en Sanitairreiniger is geschikt voor geglazuurde- en ongeglazuurde wand- en vloertegels. Het verwijdert kalkaanslag, vuil, urine, zeepresten en lichte cementsluier. Het is daarom uitermate geschikt voor de badkamer. In de badkamer komen namelijk snel kalkvlekken.
HMK R157 Intensieve tegelreiniger is een speciaal reinigingsmiddel. Deze tegelreiniger verwijdert olieachtige en vettige lagen, resten van onderhoudsproducten en bouwvervuiling. Het voordeel van dit middel is dat het breed inzetbaar is: op tegels, plavuizen, porcelanato , cotto, baksteen enz. Gepolijste oppervlakken worden niet aangetast. Met de HMK Moeller R157 kun je zowel binnenshuis als buitenshuis reinigen. Het aandachtspunt is wel dat je dit product niet in de volle zon gebruikt. Er moet voor worden gezorgd dat het product niet indroogt in de tegels of ander oppervlak.
Kortom 2 tegelreinigers die uitermate geschikt zijn. We willen het je ook niet te moeilijk maken in de wereld van de tegelreiniger 🙂
We kunnen ons indenken dat je na deze blog nog vragen hebt. Welke tegelreiniger heb ik nodig? Kan ik alles zomaar gebruiken? Wat doe ik na het reinigen met een tegelreiniger? Op deze vraagt vind je al een antwoord op onze natuursteen impregneren blog.
Wil je nu advies of tips neem dan gerust contact met ons op. Ook wanneer het impregneren en reinigen niet zelf wil doen staan wij voor je klaar! RBN wil voor iedereen een lang houdend mooi natuursteen of tegel oppervlak! Daarom schreven wij in eerste instantie ook deze blog over de tegelreiniger…