Terug naar overzicht

Tips bij beschermen

Voor het beschermen van natuursteen kunt u het oppervlak behandelen met een impregneermiddel of een beschermende waslaag. Hierbij is het soort oppervlak en de afwerking erg bepalend. Het gebruik van beschermende middelen kan de uitstraling van het oppervlak sterk beïnvloeden. Zo veroorzaken enkele producten een matte en doffe uitstraling terwijl andere producten het zogenaamde nat effect en een glans veroorzaken. Kies in eerste instantie een natuursteensoort die past bij een uitstraling en gebruik dat voor u geschikt is.

Bij ieder product is het van belang het etiket vooraf goed door te lezen. Hierin staat vermeld hoe u de producten kunt toepassen. Bij het impregneren kunt u gebruik maken van een impregneerborstel om de verwerking te vereenvoudigen. Zorg hierbij dat het product binnen de droogtijd in het oppervlak getrokken is. Eventueel residu voordat het opdroogt wegnemen met een droge niet pluizende doek. Vervolg onderhoud staat vermeld op de verpakking van het impregneermiddel.

Bij het aanbrengen van een waslaag is het belangrijk vooraf het etiket goed door te lezen. Vaak staat hier vermeld dat het product puur of vermengt in dweilwater aangebracht kan worden. Bij het dweilen kunt u de eerste 2 maanden 1 keer per week, daarna 1 keer per maand aanhouden. Voeg hierbij ca. 1 dopje van het product toe aan 8 – 10 liter dweilwater. Indien u het product puur aan moet brengen kunt u met een niet pluizende (katoenen) doek het product inwrijven op het oppervlak. Na het drogen uitpoetsen met een droge doek. Wanneer het product puur aangebracht moet worden staat het vervolg onderhoud vermeld op de verpakking.

 

 

Gratis productadvies?
De waardering van www.rbn-onderhoudsproducten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 632 reviews.