Terug naar overzicht

Tips bij reinigen

 

Het reinigen van tegels en natuursteen is een van de belangrijkste onderhoudshandelingen.
Hier begint het allemaal mee!

 

Hoe reinig je een natuursteen oppervlak?

Bij het reinigen van tegels en natuursteen is het soort oppervlak het meest belangrijk. Wanneer bijvoorbeeld een zuurgevoelige natuursteen behandeld wordt met een alkalisch middel of een product dat zuren bevat, kunnen er vlekken ontstaan. De eenvoudigste manier om hier achter te komen is om dit te informeren bij de tegelzetter of natuursteenspecialist die het geplaatst heeft.

Bij het reinigen is het belangrijk dat de producten niet indrogen. Hierdoor kan schade ontstaan aan de tegels en de voegen. Dit kan voorkomen worden door het oppervlak vooraf goed vochtig te maken.

Wanneer grote oppervlakken gereinigd moeten worden, adviseren wij een schrobmachine te gebruiken. Dit werkt effectiever dan schrobben met een handschrobber. Hierdoor zal het oppervlak met minder moeite perfect schoon worden. Let hierbij op dat de schrobpads niet te hard of versleten zijn. Hierdoor kan het oppervlak beschadigen!

Na het schrobben met een goede reiniger altijd het oppervlak naspoelen met zuiver water zodat reinigingsproducten geen residu of afvalstoffen na kunnen laten.

Elk reinigingsproduct heeft een eigen werking en verwerkingsadvies, lees altijd vooraf het etiket goed door!

 

Gratis productadvies?
De waardering van www.rbn-onderhoudsproducten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 632 reviews.