Terug naar overzicht

Voegen waterdicht maken, hoe doe je dat?

Voegen impregneren is belangrijk. Je wilt voegen graag waterdicht maken. Wanneer de voegen te open zijn kan er vocht binnentrekken waardoor het alsnog in de steen komt. Daarnaast moet de voeg nog steeds het vocht goed kunnen afvoeren. Veel aspecten dus waar je rekening mee moet houden. In deze blog lees je, hoe je het beste voegen kan impregneren. Met deze hulpmiddelen bent u zeker van de juiste impregneer.

Je leest onder andere hoe je voegen waterdicht kan maken en eigenlijk ook hoe je de badkamer waterdicht kan maken. Zeker in de hoekjes van bijvoorbeeld je douchevloer kan het lastig zijn dit waterdicht te maken. Ook hiervoor hebben wij een oplossing.

Aandachtspunten bij voegen waterdicht maken

Naar ons weten is er niet iets zoals waterdicht voegmiddel voor de badkamer. Het waterdicht maken van voegen is belangrijk om schimmel te voorkomen. Je kunt de voegen dus wel impregneren. Water kan via uw voeg in de tegel trekken waardoor alsnog schimmel ontstaat. Omdat dit via alle tegels in de badkamer kan gebeuren, wilt u de hele badkamer graag waterdicht maken. Je kan de badkamer niet waterdicht maken met half werk. Het is daarom belangrijk om alle voegen in de badkamer te impregneren zodat deze ook daadwerkelijk waterdicht zijn. Doe je dit niet, trekt vocht alsnog in de tegels. Klinkt als veel werk, maar wees gerust; de oplossing is simpel.

Schimmel voorkomen door voegen waterdicht te maken

Het waterdicht maken van de voegen in je badkamer biedt een aantal voordelen. Vaak zijn de voegen in je badkamer op siliconen basis. Wanneer je niet iedere keer de douche helemaal droogmaakt, kan dit schimmel veroorzaken. Je wilt natuurlijk niet iedere keer de gehele douche droogmaken. Je badkamer voegen waterdicht maken kan schimmel voorkomen. Door te impregneren (dat is wat je doet wanneer je waterdichte voegen wilt) kan water niet binnendringen in de voeg. Dit zorgt ervoor dat water ook niet in de voeg kan blijven zitten. Dit is immers hetgeen dat schimmel veroorzaakt. Voegen impregneren is dus de oplossing tegen schimmels.

Kortom; uw badkamer waterdicht maken scheelt u heel wat moeite met bijvoorbeeld de douche uit doen. Vervolgens levert het op de lange termijn een voordeel op. Voegen nemen geen water meer op waardoor schimmel nauwelijks kan ontstaan. Heb je toch schimmel in je badkamer? Kijk dan eens naar de HMK R155 grondreiniger zuurvrij of naar de andere producten van Moeller Stone Care of Seal Guard.

Product om de badkamer waterdicht te maken

Er is geen waterdicht voegmiddel voor uw badkamer maar wel een middel om waterdichtheid te creëren. Voegen in de badkamer waterdicht maken doe je makkelijk met Seal-Guard® afdichtmiddel voor voegen en tegels. Dit product komt in een makkelijke spuitbus. Het is een impregneer speciaal ontwikkeld om voegen waterdicht te maken. Het is geschikt om de gehele badkamer mee te behandelen. Omdat het onzichtbaar is, zie je het ook niet op de tegels terug. Hierdoor is het niet erg als je de tegel raakt met de De Seal-Guard® afdichtmiddel voor voegen en tegels. Met dit middel kun je voegen impregneren. Je badkamer wordt in een handomdraai waterdicht.

Er zijn natuurlijk vele opties om je tegels waterdicht te maken. Je mag altijd contact met ons opnemen als er vragen zijn. Wij raden Seal Guard aan omdat dit product zo gemakkelijk werkt. Daarnaast hebben zij dit product speciaal ontwikkeld om voegen en badkamers waterdicht te maken.

Seal-Guard® impregneer voor voegen en tegels | 400 ml

Dosering van de Seal-Guard® afdichtmiddel voor voegen en tegels

Met deze spuitbus kun je 40 strekkende meter voeg in de badkamer impregneren. Dit is natuurlijk afhankelijk van de breedte van de voeg. Mocht je de hele tegels willen afdichten. dan kun je met de 400ml zo’n 15 vierkante meter impregneren. Omdat je er ook de tegels mee kunt impregneren kun je makkelijk de hele badkamer waterdicht maken.

De Seal-Guard® afdichtmiddel voor voegen en tegels is een product van Seal Guard.

Gratis productadvies?
De waardering van www.rbn-onderhoudsproducten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 642 reviews.