Terug naar overzicht

Wie is Seal Guard?

Over Seal-Guard®

Seal-Guard® impregneermiddelen voor voegen, tegels en steen zijn het resultaat van meer dan vijfenveertig jaar intensieve en wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen. Het handelsmerk “Gus the Seal” (Gus de zeehond) wordt wereldwijd herkend als vertegenwoordiger van de beste afdichtmiddelen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Seal-Guard® afdichtmiddelen werden oorspronkelijk geproduceerd in Australië en de Verenigde Staten onder de merknaam Sure Seal®. In 2006 is er tevens een vestiging in Europa opgericht in Groot-Brittannië onder de naam Seal-Guard Sealants (UK) Ltd. De Seal-Guard® producten worden sinds 2007 in Nederland op de markt gebracht. Eind 2018 is het Europese hoofdkantoor van Seal-Guard® verplaatst naar Nederland, van waaruit Seal-Guard Europe B.V. tezamen met haar Europese distributeurs de Europese markt verder zal opbouwen.

De bekroonde, ’s werelds eerste sneldrogende afdichtmiddel voor voegen en tegels in spuitbus, was het eerste Seal-Guard® product dat op de Europese markt werd geïntroduceerd. Sindsdien heeft de vraag naar haar unieke producten in grotere hoeveelheden voor grotere klussen geleid tot de productie van de vloeibare Seal-Guard®impregneermiddelen in verpakkingen van 1 en 5 liter.

’s Werelds eerste Seal-Guard® afdichtmiddel voor voegen en tegels in spuitbus dicht zowel droge als vochtige voegen tussen geglazuurde keramische tegels af. Overspuiten van de aangrenzende tegels is geen probleem, omdat Seal-Guard® na aanbrengen onzichtbaar is en geen waas, vergeling of verkleuring veroorzaakt. Seal-Guard® is geschikt voor vochtige oppervlakken en kan met name op vochtige tegelvoegen al 20 minuten na het voegen worden aangebracht. Een unicum in de bedrijfstak. De Seal-Guard® spuitbus wordt ook gebruikt op siliconenkit in douchehoeken om de vorming van schimmel te voorkomen. Seal-Guard® voorkomt vlekvorming, vieze voegen, schimmel en kalkaanslag, waardoor het reinigen van uw badkamer gemakkelijker wordt. De Seal-Guard® spuitbus voor voegen en tegels werd in 2003 bekroond met de prestigieuze titel “Best New Industry Product” door de Australian Tile Council (ATC).

Op welke oppervlakken gebruik je Seal Guard

Seal-Guard® producten worden gebruikt op alle soorten natuursteen zoals marmer, graniet, travertin, leisteen, kalksteen, hardsteen, kwartsiet, zandsteen, basalt, alsook op terracotta, baksteen, beton, terrazzo, keramische tegels, porcellanato, voegen, stucwerk en metselwerkoppervlakken en beschermen tegen vlekken op olie- en waterbasis.

Seal-Guard® producten zijn eenvoudig toe te passen, sneldrogend en ideaal voor zowel professionele aannemers als doe-het-zelvers. De producten zijn bijzonder populair bij doe-het-zelvers vanwege het gebruiksgemak en de duurzaamheid.

Seal-Guard® producten op oplosmiddel- en waterbasis bevatten geen siliconen, gaan jarenlang mee en wijzigen het uiterlijk of de textuur van het te behandelen oppervlak niet. De producten vergelen niet, ze laten het oppervlak ademen en zijn bestand tegen UV-straling. Ze helpen uitbloeiingen te stoppen en kunnen worden gebruikt rond zwembaden, omdat zout water en chloor de prestaties van de producten niet beïnvloeden.

Techniek van Seal Guard

Omdat alle oplosmiddelhoudende en watergedragen impregneermiddelen van Seal-Guard®blijven ademen, kunt u al kort na het leggen en reinigen van uw nieuwe natuursteen vloer impregneren met Seal-Guard®. Door het dampdoorlatende vermogen van Seal-Guard® kan het water verdampen en de vloer verder drogen, terwijl er geen vloeistoffen meer in de vloer trekken en uw vloer wordt beschermd tegen vlekken op olie- en waterbasis. In de praktijk betekent dit dat u kunt impregneren met Seal-Guard® als de toplaag van de vloer droog en schoon (vrij van cementsluier, resten van vloeronderhoudsmiddelen etc.) is, zodat Seal-Guard® in de poriën van de natuursteen en de voegen kan dringen.

Seal-Guard® olie- en waterafstotende middelen zijn succesvol getest door de prestigieuze Tile Council of America (TCA) op vlekafstotend vermogen, waterdampdoorlaatbaarheid en wrijvingscoëfficiënt.

De Seal-Guard® producten zijn op grote schaal gebruikt in een aantal grote commerciële projecten, waarvan een aantal voorbeelden te zien zijn op onze website onder het kopje “Projecten”.

Bron: Seal Guard

Gratis productadvies?
De waardering van www.rbn-onderhoudsproducten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 632 reviews.