Terug naar overzicht

Zuurvrije reiniger voor tegels

Voordat je tegels ging leggen of natuursteen ging aanschaffen, kan ik me voorstellen dat je nog nooit van zuurvrije reinigers hebt gehoord. Tenzij je veel schoonmaakt natuurlijk maar ook dan sta je er misschien niet bij stil. In deze blog vertellen wij jou graag het belang van zuurvrije reinigers voor tegels en waarom je moet opletten met zuur op je natuursteen. En, er is niet maar 1 soort zuurvrije reiniger voor tegels, nee er zijn er veel meer. Ben maar niet bang, wij houden het simpel dus lees maar gauw verder.

Alvast een voorproefje; zuur kan vlekken op steen veroorzaken en dat wil je niet. Deze vlekken verwijderen kan namelijk lastig zijn. Daarom promoten wij bij RBN onderhoudsproducten graag onze zuurvrije reinigers! Veilig schoonmaken voor iedereen.

 

Waarom is zuurvrij reinigen belangrijk?

Laten we vooropstellen dat veel tegels wel tegen zuur kunnen en dat je dus niet altijd zuurvrij hoeft te reinigen. Waarom is dit dan toch zo belangrijk? Zoals we hierboven al genoemd hebben kunnen niet alle type natuursteen of tegels tegen zuren. Een zuurvrije reiniger kan dit wel! Beter gezegd dus; zuurvrije reiniger voor alle type natuursteen. Het veroorzaakt vlekken en kan het probleem alleen maar groter maken. Soms heb je een nieuwe woning gekocht en weet je niet welke type steen of tegel erin ligt. Dit is tegenwoordig steeds moeilijker te herkennen, zeker met alle namaak erbij. Weet je daarom niet helemaal zeker wat er ligt? Dan moet je dus een zuurvrije reiniger voor tegels gebruiken.

Daarnaast beidt een zuurvrije reiniger voor tegels nog andere voordelen. Sommige schoonmaakmiddelen kunnen nog een vettige filmlaag achterlaten. Deze laag kan ook uit vuil of andere soorten (rot)zooi bestaan. Een zuurvrije reiniger trekt deze vervuiling los van de tegels en maakt ze dus helemaal schoon. Vaak heb je daarom bij het reinigen met zuren, ook een zuurvrije reiniger voor tegels nodig. Tsja, wij hebben het ook niet verzonnen.

Kan ik een zuurvrije reiniger alleen gebruiken voor tegels?

Nee! Je kan het niet alleen gebruiken voor tegels maar voor al je natuursteen. Ze zijn namelijk zuurvrij! Vandaar de naam zuurvrije reiniger voor tegels en natuursteen. Je had het hierboven al kort gelezen maar het klopt dus inderdaad dat je deze reinigers voor alle natuursteen kunt gebruiken. Het hoeft echter niet te betekenen dat een zuurvrije reiniger het beste is voor je tegel. Soms moet je namelijk wel met zuur reinigen. Twijfel je? Vraag het ons dan.

Onze type zuurvrije reiniger voor tegels en natuursteen

Op dit moment werken wij met een aantal verschillende soorten merken. Voor ieder merk valt een goed woordje te houden maar dat gaan we je nu besparen. We lichten 3 producten uit. Waarom maar 3? Zo kun je in schoonmaakland het overzicht bewaren tussen al die soorten zuurvrije reiniger voor tegels. We pakken wel graag 3 verschillende merken, zo divers zijn we dan weer wel:

  1. De HMK R155 van Moeller Stone Care:

https://www.rbn-onderhoudsproducten.nl/product/hmk-r155-grondreiniger-zuurvrij/

Deze reiniger is zeer krachtig en kan tot wel 80m2 reinigen. HMK R155 Grondreiniger Zuurvrij is een superieure, neutrale reiniger voor al je natuursteen en tegels. Een van de meest bekende zuurvrije reiniger voor tegels en natuursteen. De HMK R155 is speciaal ontwikkeld om lichte cementsluier, bouwvuil en waslagen soepel te verwijderen. Je kan de HMK R155 grondreiniger zuurvrij zowel binnenshuis als buitenshuis gebruiken.

2. De Cekafix-M van Prostone

https://www.rbn-onderhoudsproducten.nl/product/prostone-cekafix-m/

De Cekafix-M van Prostone is een andere krachtige zuurvrije reiniger voor tegels en natuursteen in ons assortiment. Waar de naam voor staat weten wij ook nog steeds niet, dat moeten we nog navragen. Maar dat ‘ie werkt weten we wel! Met deze zuurvrije reiniger kan je makkelijk marmer reinigen en vlekken verwijderen. Het werkt echt enorm goed. Geloof je het niet en moet je marmer reinigen? Dan zou ik zeker de Cekafix-M van Prostone proberen.

3. De “All Clean” van Seal Guard

Seal Guard All Clean zuurvrije reiniger

https://www.rbn-onderhoudsproducten.nl/product/seal-guard-all-clean-1l/

Als derde en laatste product onder de zuurvrije reiniger voor tegels hebben we de All Clean van Seal Guard. Deze zuurvrije reiniger voor tegels zit sinds kort in ons assortiment en oh wat zijn wij hier tevreden over. De reiniger is krachtig, droogt niet snel in en verwijdert makkelijk vet en vuil. Als je het over zuurvrije reinigers voor tegels hebt moet je zeker de All Clean ook bekeken hebben. Deze reiniger komt in een handige flacon en is te verdunnen om zo lichte cementsluier en vet te verwijderen. Je kan dit toepassen op net gelegde vloeren en bestaande vloeren.

Tips en informatie

Niet alles is met zuurvrije reinigers voor tegels schoon te maken. Ooit heb je wel zuren nodig. Wij hebben verschillende tips over het werken met zuren. Waarschijnlijk weet je zelf ook al welke zuren je wel en niet kunt gebruiken voor je tegels en of je dus een zuurvrije reiniger voor tegels moet hebben, zo niet; laat het dan weten!

Heb je nog niet genoeg gelezen over zuurvrije reiniger voor tegels of wil je nou gewoon zekerheid en alles controleren? Neem dan gerust even contact op. Tevens kunnen wij ons indenken dat je helemaal geen zin hebt om je natuursteen vloer, tegels of ander soort steen schoon te maken. Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. 

Gratis productadvies?
De waardering van www.rbn-onderhoudsproducten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 632 reviews.